ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑΤΑ
Νο 44 - Συμπύκνωμα βοοειδών κρεοπαραγωγής
Περιγραφή
Αν η διαχείριση μιας εκτροφής μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία βασική αρχή, αυτή θα ήταν η διατροφή. Τα ζώα που ταΐζονται σωστά, έχουν καλύτερη παραγωγή, αναπαραγωγή και υποφέρουν από λιγότερα προβλήματα υγείας.
Σε αυτά τα πλαίσια τα μίγματα μας έχουν καταρτιστεί με βάση την πιο πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία, με τη χρήση των πιο εξειδικευμένων προσθέτων ζωοτροφών από τους κορυφαίους οίκους παγκοσμίως και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες της Ελληνικής βοοτροφίας.
Το Νο 44 προορίζεται για πάχυνση βοοειδών κρεοπαραγωγής. Λόγω της επεξεργασίας του είναι εξαιρετικά εύπεπτο και βοηθάει στη καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και πρωτεΐνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μέση ημερήσια αύξηση βάρους και βελτίωση του δείκτη μετατρεψιμότητας της τροφής.
Περιέχει:
Χαρούπι, το οποίο είναι πλούσιο σε τανίνες. Οι συμπυκνωμένες τανίνες έχουν θετική επίδραση στην γαλακτοπαραγωγή, καθώς προάγουν την καλύτερη χρήση των πρωτεϊνών από τα μηρυκαστικά. Ακόμα, μειώνουν τις εκπομπές μεθανίου και βοηθούν στον έλεγχο των παρασίτων στο πεπτικό τους σύστημα.
Eπεξεργασμένο σογιάλευρο (SoyPass®), που χάρη στην επεξεργασία του έχει μειωμένη αποδόμηση των πρωτεϊνών στη μεγάλη κοιλία, οι οποίες στη συνέχεια πέπτονται στο λεπτό έντερο, μεγιστοποιώντας έτσι την αξιοποίηση της διαθέσιμης πρωτεΐνης, για ακόμα υψηλότερη μέση ημερήσια αύξηση βάρους.
Aδρανοποιημένη ζύμη με υψηλή συγκέντρωση σε μεταβολίτες ζύμης, προϊόντα ζύμωσης, β-γλυκάνες και μαννανο-ολιγοσακχαρίτες και θερμοσταθερή* ενεργή ζύμη (Saccharomyces cerevisiae NCYC Sc 47 STD / CNCM I-4407) σε υψηλή περιεκτικότητα, οι οποίες διεγείρουν την δραστηριότητα των κυτταρινολυτικών βακτηρίων προάγοντας τις συνθήκες ανάπτυξης της μικροχλωρίδας της μεγάλης κοιλίας των μηρυκαστικών οδηγώντας σε μεγαλύτερη μέση ημερήσιας αύξησης βάρους και βελτίωση του δείκτη μετατρεψιμότητας της τροφής. Παράλληλα, διεγείρουν την ανάπτυξη βακτηρίων που αξιοποιούν το γαλακτικό οξύ προλαμβάνοντας το φαινόμενο της οξέωσης. Τέλος, προάγουν την ακεραιότητα του εντέρου και την ανοσορύθμιση των ζώων με αποτέλεσμα την μείωση της συγκέντρωση της αφλατοξίνης Μ1 στο παραγόμενο κρέας.
* Σταθερή σε κάθε συνθήκη φυσικής καταπόνησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της σύμπηξης (pelleting), σε υγρασία και σε θερμοκρασίες μέχρι 93°C. Ακόμα είναι συμβατή με άλλα συστατικά ζωοτροφών, όπως τα οξέα.