ΜΙΓΜΑΤΑ
Νο 47 - Μίγμα πάχυνσης μόσχων κρεοπαραγωγής
Περιγραφή
Αν η διαχείριση μιας εκτροφής μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία βασική αρχή, αυτή θα ήταν η διατροφή. Τα ζώα που ταΐζονται σωστά, έχουν καλύτερη παραγωγή, αναπαραγωγή και υποφέρουν από λιγότερα προβλήματα υγείας.
Σε αυτά τα πλαίσια τα μίγματα μας έχουν καταρτιστεί με βάση την πιο πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες της Ελληνικής βοοτροφίας.
Το μίγμα 47 προορίζεται για πάχυνση βοοειδών κρεοπαραγωγής. Λόγω της επεξεργασίας του είναι εξαιρετικά εύπεπτο και βοηθάει στη καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και πρωτεΐνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μέση ημερήσια αύξηση βάρους και βελτίωση του δείκτη μετατρεψιμότητας της τροφής.
Περιέχει:
Χαρούπι το οποίο είναι πλούσιο σε συμπυκνωμένες τανίνες. Οι συμπυκνωμένες τανίνες οδηγούν σε μείωση της οξείδωσης του λίπους και της συγκέντρωσης μηλονοδιαλδεΰδης στο κρέας. Ακόμα, οι τανίνες μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση του σωματικού βάρους αλλά και στη βελτίωση της αντιοξειδωτικής κατάστασης των βοοειδών υπό συνθήκες θερμικής καταπόνησης.
Μελάσα πορτοκαλιού, προϊόν Ελληνικής γεωργίας και επεξεργασίας πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνη Α και Ε, καθώς και πλήθος άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών.
Κτηνοτροφική ουρία βραδείας αποδέσμευσης NitroShure™, η οποία απελευθερώνει άζωτο στη μεγάλη κοιλία για αρκετές ώρες, συγχρονίζοντας έτσι την διαθέσιμη αμμωνία με τις άμεσα διαθέσιμες πηγές υδατανθράκων όπως τα σάκχαρα και το άμυλο από τα αλεσμένα δημητριακά, όπως το καλαμπόκι, και με πηγές υδατανθράκων που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνουν διαθέσιμα, όπως το κυτταρικό τοίχωμα των χονδροειδών ζωοτροφών. Όταν το άζωτο και οι διαθέσιμοι υδατάνθρακες βρίσκονται σε ισορροπία και είναι διαθέσιμα στα μικρόβια της μεγάλης κοιλίας, ο συνολικός μικροβιακός πληθυσμός και η βιομάζα αυξάνεται, οδηγώντας σε πολλά οφέλη για το ζώο αλλά και σε βελτιωμένη κερδοφορία για την επιχείρηση.
Aδρανοποιημένη ζύμη με υψηλή συγκέντρωση σε μεταβολίτες ζύμης, προϊόντα ζύμωσης, β-γλυκάνες και μαννανο-ολιγοσακχαρίτες και θερμοσταθερή* ενεργή ζύμη (Saccharomyces cerevisiae NCYC Sc 47 STD / CNCM I-4407) σε υψηλή περιεκτικότητα, οι οποίες διεγείρουν την δραστηριότητα των κυτταρινολυτικών βακτηρίων προάγοντας τις συνθήκες ανάπτυξης της μικροχλωρίδας της μεγάλης κοιλίας των μηρυκαστικών οδηγώντας σε μεγαλύτερη μέση ημερήσιας αύξησης βάρους και βελτίωση του δείκτη μετατρεψιμότητας της τροφής. Παράλληλα, διεγείρουν την ανάπτυξη βακτηρίων που αξιοποιούν το γαλακτικό οξύ προλαμβάνοντας το φαινόμενο της οξέωσης. Τέλος, προάγουν την ακεραιότητα του εντέρου και την ανοσορύθμιση των ζώων με αποτέλεσμα την μείωση της συγκέντρωση της αφλατοξίνης στο παραγόμενο κρέας.
Μπεντονίτη, ο οποίος χρησιμοποιείται ως προσροφητικός παράγοντας για μυκοτοξίνες, όπως η αφλατοξίνη Β1. Ακόμα, προλαμβάνει τις αρνητικές επιπτώσεις των ραδιονουκλεϊδίων και βοηθά στην αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων όπως η Salmonella spp.
* Σταθερή σε κάθε συνθήκη φυσικής καταπόνησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της σύμπηξης (pelleting), σε υγρασία και σε θερμοκρασίες μέχρι 93°C. Ακόμα είναι συμβατή με άλλα συστατικά ζωοτροφών, όπως τα οξέα.