ΜΙΓΜΑΤΑ
Νο 55 - Μίγμα κουνελιών μικτής διατροφής
Περιγραφή
Αν η διαχείριση μιας εκτροφής μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία βασική αρχή, αυτή θα ήταν η διατροφή. Τα ζώα που ταΐζονται σωστά, έχουν καλύτερη παραγωγή, αναπαραγωγή και υποφέρουν από λιγότερα προβλήματα υγείας.
Σε αυτά τα πλαίσια τα μίγματα μας έχουν καταρτιστεί με βάση την πιο πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία, με τη χρήση των πιο εξειδικευμένων προσθέτων ζωοτροφών από τους κορυφαίους οίκους παγκοσμίως και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες του Έλληνα κονικλοτρόφου.
Το Νο 55 προορίζεται για παχυνόμενα κουνέλια, θηλυκά αναπαραγωγής και κούνελους. Είναι ιδανικό για ημι - εντατικές εκτροφές ως μοναδική τροφή για όλα τα στάδια, καθώς είναι εξισορροπημένο ως προς τα βασικά θρεπτικά συστατικά και σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα διατροφικά πρόσθετα διασφαλίζει μια ταχεία και υγιή ανάπτυξη και βέλτιστη μετατρεψιμότητα τροφής. Μπορεί να χορηγηθεί έως και την τελευταία μέρα πριν τη σφαγή, για παραγωγή κρέατος υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας.
Περιέχει:
Πρεβιοτικό πλούσιο σε β-γλυκάνες και μαννανο-ολιγοσακχαρίτες, το οποίο προάγει την ισορροπία και την ακεραιότητα της μικροχλωρίδας του εντέρου λόγω της ικανότητας του να συγκολλείται με παθογόνα βακτήρια όπως Salmonella spp. και E. coli. Ακόμα ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα προλαμβάνοντας διάφορες προκλήσεις παθογόνων βακτηρίων που υπάρχουν στην εκτροφή.
Προβιοτικό, ένα μίγμα ισοδύναμων σπορογόνων βακτηριδίων των στελεχών 2ης γενιάς Bacillus licheniformis (DSM 5749) και Bacillus subtilis (DSM 5750), το οποίο βοηθάει στη μέγιστη αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών του σιτηρεσίου, καθώς δημιουργεί ένζυμα για την αποδόμηση του αμύλου, των πρωτεϊνών και του λίπους. Ακόμα, κρατάει σε απόλυτη ισορροπία τη φυσιολογική εντερική χλωρίδα, αποτρέποντας το φαινόμενο της προσκόλησης και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων στο λεπτό έντερο. Τέλος, ενισχύει και αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα.
Εξωθημένο λιναρόσπορο, ο οποίος είναι εξαιρετικά εύγευστος και περιέχει υψηλό επίπεδο λιπαρών οξέων. Το λινολενικό οξύ μετατρέπεται στο ήπαρ σε στεατικό οξύ, εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δεκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που ονομάζονται ωμέγα-3 και έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα, υποστηρίζει την εντερική περίσταλση και παρέχει ουσίες που έχουν θετική επίδραση στην εντερικό βλεννογόνο. Τέλος, η επεξεργασία του αδρανοποιεί τους αντι-θρεπτικούς και τοξικούς παράγοντες, όπως οι κυανογόνοι γλυκοζίτες (linamarin), αυξάνοντας έτσι την διατροφική του αξία.
Αιθέριo έλαιo ρίγανης το οποίο έχει σημαντικές αντιπρωτοζωϊκές ιδιότητες, σημαντικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές δράσεις, πολύ ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των κουνελιών.
Χαρούπι και εκχύλισμα κάστανου από Ευρωπαική καστανιά τα οποία είναι πλούσια σε συμπυκνωμένες και υδρολύσιμες τανίνες, αντίστοιχα. Οι συμπυκνωμένες τανίνες οδηγούν σε μείωση της οξείδωσης του λίπους και της συγκέντρωσης μηλονοδιαλδεΰδης στο κρέας. Οι υδρολύσιμες τανίνες βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος του κρέατος κατά την αποθήκευση του. Ακόμα, οι τανίνες μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της θνησιμότητας και την αύξηση του σωματικού βάρους αλλά και στη βελτίωση της αντιοξειδωτικής κατάστασης των κουνελιών υπό συνθήκες θερμικής καταπόνησης.
Μοναδικό μίγμα επιλεγμένων φυσικών ορυκτών και ζυμών, που δρουν από κοινού για την ποιοτική διαχείριση των ζωοτροφών. Οι ζύμες που περιέχει βοηθούν στον έλεγχο των «ευκαιριακών» παθογόνων βακτηρίων, ενώ η παρουσία προπιονικού οξέος βοηθάει στην παρεμπόδιση ανάπτυξης των μυκήτων και της μούχλας.