Chinchilla-0003.jpg
    Cow-0005.jpg
    Lamb-0001.jpg
    Hunts-0005.jpg
    Lamb-0005.jpg
    Lamb-0016.jpg
    Pigs-0007.jpg
    chicken-0004.jpg
    Pigs-0005.jpg
    Lamb-0011.jpg
    Hunts-0002.jpg
    Cow-0007.jpg
    Chinchilla-0001.jpg
    Hunts-0001.jpg
    Cow-0004.jpg

    Α’ ΥΛΕΣ

    SoyTEX - Εξωθημένο σογιάλευρο υψηλής πρωτεΐνης bypass

    Άλευρο αποφλοιωμένων σπερμάτων σπερμάτων σόγιας, υψηλής πρωτεΐνης προϊόν εξώθησης

    Το μοναδικό σογιάλευρο στην Ελληνική αγορά με υψηλή περιεκτικότητα σε ολικές αζωτούχες ουσίες (47 % ή 52 % επί ξηρού) και εργαστηριακά διαπιστωμένο ποσοστό bypass αλλά και πεπτής πρωτεΐνης στο λεπτό έντερο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο της Πάρμα.

    Με υψηλή περιεκτικότητα σε ολικές αζωτούχες ουσίες που διαθέτουν προστασία από αποδόμηση στη μεγάλη κοιλία (70%) λόγω της διαδικασίας εξώθησης, ενώ ταυτόχρονα το 95% είναι πεπτό. Ακόμα, έχει ελάχιστη περιεκτικότητα σε κυτταρικό τοίχωμα (NDF), καθώς έχει αφαιρεθεί ο φλοιός.

     

    Η πατενταρισμένη διαδικασία της εξώθησης προσδίδει στο σογιάλευρο:

    Αυξημένη πεπτικότητα:

    Πρωτεΐνών. Η εξώθηση αυξάνει την πεπτικότητα των πρωτεϊνών στο σογιάλευρο αδρανοποιώντας τους αντι-θρεπτικούς παράγοντες όπως οι αναστολείς θρυψίνης, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση των πρωτεϊνών.

    Αμύλου. Η διαδικασία ζελατινοποιεί επίσης το άμυλο, καθιστώντας το πιο εύπεπτο.

     

    Αυξημένη διαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών:

    Προφίλ αμινοξέων. Η θερμότητα και η πίεση κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η εξώθηση μπορούν να αυξήσουν τη βιοδιαθεσιμότητα των οριακών αμινοξέων, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα της πρωτεΐνης στη διατροφή των ζώων.

    Απελευθέρωση λίπους. Η εξώθηση μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση δεσμευμένων λιπιδίων, αυξάνοντας έτσι τη βιοδιαθεσιμότητα τους.

     

    Ανδρανοποιεί τους αντι-θρεπτικούς και τοξικούς παράγοντες:

    Όπως οι αναστολείς θρυψίνης (trypsin inhibitors) και οι λεκτίνες, τα οποία εμποδίζουν την πέψη και απορρόφηση της πρωτεΐνης.

    Το φυτικό οξύ, το οποίο δεσμεύει ιχνοστοιχεία, μειώνοντας έτσι την βιοδιαθεσιμότητα τους

     

    Βελτιωμένες φυσικές ιδιότητες:

    Υφή. Η εξώθηση δίνει στο σογιάλευρο μια ιδιαίτερη υφή, η οποία μπορεί να είναι ευεργετική σε διάφορες εφαρμογές, βελτιώνοντας τη γευστικότητα του και κατά συνέπεια την πρόσληψη τροφής.

     

    Προστασία της πρωτεΐνης από την αποδόμηση στη μεγάλη κοιλία (bypass):

    Το εξωθημένο σογιάλευρο μπορεί να παρέχει περισσότερη πρωτεΐνη bypass (γνωστή και ως μη αποδομήσιμη πρωτεΐνη στη μεγάλη κοιλία), η οποία είναι ευεργετική για τα μηρυκαστικά καθώς διασφαλίζει ότι περισσότερη πρωτεΐνη φτάνει στο λεπτό έντερο και απορροφάται, μεγιστοποιώντας τη συνολική πεπτικότητα της.

     

    Μικροβιακή ασφάλεια:

    Μείωση παθογόνων μικροοργανισμών. Οι υψηλή θερμοκρασία και πίεση κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η εξώθηση, μειώνουν αποτελεσματικά το μικροβιακό φορτίο, προσδίδοντας εκτεταμένη διάρκεια ζωής και μεγάλη σταθερότητα έναντι μικροβιολογικών κινδύνων στο τελικό προϊόν.

    * γενετικώς τροποποιημένο, ** διαθέτει προστασία από την αποδόμηση στη μεγάλη κοιλία

     

    Προσοχή: Αποθηκεύεται σε χώρο δροσερό και ξηρό, μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο ή βροχή. Η ημερομηνία λήξης ισχύει μόνο αν το προϊόν αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες. 

     

    Συσκευασία: Μεγασάκοι (500 – 1000 kg) και σε συσκευασίες πολυπροπυλενίου 40 kg.

    H εταιρία Αφοι Δρουμτσέκα O.E. διαθέτει Σύστημα Ασφάλειας Τροφίμων το οποίο έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 22000 από τον φορέα πιστοποίησης ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε.

    Οι διαδικασίες παραγωγής και η τεκμηρίωση τους έχουν εκλεχθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Κωδικό Εγγραφής: 00320 580 000046 και Κωδικό Έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: αEL580 0001.

    Image

    Εργοστάσιο: 3ο Χλμ. Πτολεμαΐδας - Γαλάτειας

    Κατάστημα: Μακεδονομάχων 43 & Χρυσ. Σμύρνης

    Τηλέφωνο: 2463023078 Κινητό: 6932387751

    e-Mail: info@droumtsekas.gr

    Social Media

    Παρακολουθούμε και ενημερώνουμε τακτικά το περιεχόμενο μας, ακολουθείστε τις ιστορίες μας μέσα από τα Social Media.