ΜΙΓΜΑΤΑ
Νο 26 – Μίγμα αιγοπροβάτων υψηλής γαλακτοπαραγωγής
Περιγραφή
Αν η διαχείριση μιας εκτροφής μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία βασική αρχή, αυτή θα ήταν η διατροφή. Τα ζώα που ταΐζονται σωστά, έχουν καλύτερη παραγωγή, αναπαραγωγή και υποφέρουν από λιγότερα προβλήματα υγείας.
Σε αυτά τα πλαίσια τα μίγματα μας έχουν καταρτιστεί με βάση την πιο πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία, με τη χρήση των πιο εξειδικευμένων προσθέτων ζωοτροφών από τους κορυφαίους οίκους παγκοσμίως και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.
Το Νο 26 προορίζεται για αιγοπρόβατα υψηλής γαλακτοπαραγωγής. Λόγω της επεξεργασίας του είναι εξαιρετικά εύπεπτο και βοηθάει στη καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και πρωτεΐνης. Είναι μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, ισορροπημένη ως προς τα βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, ενέργεια, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, βοηθώντας έτσι στην αύξηση του παραγόμενου γάλακτος και την βελτίωση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.
Περιέχει:
Εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα μαγγανίου, ψευδαργύρου και σεληνίου σε χηλική μορφή, η οποία ενισχύει την απορρόφηση και βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα τους, συντελώντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην υγεία του μαστού και των χηλών καθώς και στην ποιότητα του τριχώματος.
Χαρούπι, το οποίο είναι πλούσιο σε τανίνες. Οι συμπυκνωμένες τανίνες έχουν θετική επίδραση στην γαλακτοπαραγωγή, καθώς προάγουν την καλύτερη χρήση των πρωτεϊνών από τα μηρυκαστικά. Ακόμα, μειώνουν τις εκπομπές μεθανίου και βοηθούν στον έλεγχο των παρασίτων στο πεπτικό τους σύστημα.
Εξωθημένο σογιάλευρο υψηλής πρωτεΐνης, το οποίο χάρη στη πατενταρισμένη επεξεργασία του υπό υψηλή θερμοκρασία, υγρασία και πίεση, είναι εξαιρετικά εύγεστο και εύπεπτο. Η διαδικασία της εξώθησης ανδρανοποιεί τους αντι-θρεπτικούς και τοξικούς παράγοντες, όπως οι αναστολείς θρυψίνης (trypsin inhibitors) και οι λεκτίνες, οι οποίοι εμποδίζουν την πέψη και απορρόφηση της πρωτεΐνης και το φυτικό οξύ, το οποίο δεσμεύει ιχνοστοιχεία, μειώνοντας έτσι την βιοδιαθεσιμότητα τους. Είναι προϊόν ελεγμένο και απαλαγμένο από μυκοτοξίνες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μελάσα πορτοκαλιού, προϊόν Ελληνικής γεωργίας και επεξεργασίας πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνη Α και Ε, καθώς και πλήθος άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών.
Aδρανοποιημένη ζύμη με υψηλή συγκέντρωση σε μεταβολίτες ζύμης, προϊόντα ζύμωσης, β-γλυκάνες και μαννανο-ολιγοσακχαρίτες και θερμοσταθερή* ενεργή ζύμη (Saccharomyces cerevisiae NCYC Sc 47 STD / CNCM I-4407) σε υψηλή περιεκτικότητα, οι οποίες διεγείρουν την δραστηριότητα των κυτταρινολυτικών βακτηρίων προάγοντας τις συνθήκες ανάπτυξης της μικροχλωρίδας της μεγάλης κοιλίας των μηρυκαστικών οδηγώντας σε αύξηση της γαλακτοπαραγωγής. Παράλληλα, διεγείρουν την ανάπτυξη βακτηρίων που αξιοποιούν το γαλακτικό οξύ προλαμβάνοντας το φαινόμενο της οξέωσης. Τέλος, προάγουν την ακεραιότητα του εντέρου και την ανοσορύθμιση των ζώων με αποτέλεσμα την μείωση της συγκέντρωση της αφλατοξίνης Μ1 και τον αριθμό των σωματικών κύτταρων στο παραγόμενο γάλα.
Προστατευμένη μεθειονίνη KESSENT MF®. H μεθειονίνη είναι το πρώτο οριακό αμινοξύ για την παραγωγή γάλακτος και την βελτίωση των φυσικοχημικών του ιδιοτήτων στα μηρυκαστικά. Ειδικότερα στα πρόβατα, τα οποία έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε θειούχα αμινοξέα, λόγω της παραγωγής μαλλιού.
Μοναδικό μίγμα επιλεγμένων φυσικών ορυκτών και ζυμών, που δρουν από κοινού για την ποιοτική διαχείριση των ζωοτροφών. Οι ζύμες που περιέχει βοηθούν στον έλεγχο των «ευκαιριακών» παθογόνων βακτηρίων, ενώ η παρουσία προπιονικού οξέος βοηθάει στην παρεμπόδιση ανάπτυξης των μυκήτων και της μούχλας.
* Σταθερή σε κάθε συνθήκη φυσικής καταπόνησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της σύμπηξης (pelleting), σε υγρασία και σε θερμοκρασίες μέχρι 93°C. Ακόμα είναι συμβατή με άλλα συστατικά ζωοτροφών, όπως τα οξέα.